logo
inprog
Dag 1075. Arkdata: Krubb 6, Kultur 2, Teknologi 16, Försvar 10. Invånare: 195 (24N, 47F, 92T, 18H, 11M)
Tillbaka till Arken

ljuspelare

Mora och Oodward roar sig med att försöka kränga människokött som mat i arken i hopp om att öppna för kannibalism som lösning på hungern. Fixaren Märklin erbjuder sig hjälpa dem (oväntandes om att det är människokött) men köttet försvinner och Märklin hävdar att Tyr vakten Gevlia stal det. Mora tror inte på det utan tror Märklin snott det, men saknar bevis.

Rykten går om att en slav sett Muscle, krossaren som lämnade arken för att han inte kunde kontroller sin blodstörst, smygandes inne i arken igen. Ett sökparty letar noga i alla kända utrymmen, men hittar inte på honom.

Arla försöker anordna en fest i arken för att liva upp den dystra stämningen efter tråkigheterna dagen före, 2 Lewis stöttar henne och tycker det är en bra idé. Hon bygger upp en rejäl fest, men 2 Lewis rullar ut stora mängder med droger och dålig alkohol. Det hela urartar till ett fylleslag och närmst en orgie.
I kaoset från festen stå tvingas Arla ut ur arken av 2 Lewis livvakt Bad Hairda, så att slaven Nage ska få fritt fram till att förföra och droga ner Excalibur.

Canon försörker ta sig runt barrikaden som Njord satt upp, för att besöka sin vän Scott som Canon fått inspärrad i hissschaktet. Han lyckas hitta en väg dit genom ventilationssystemet, men Scott saknas. Plötsligt hör Canon hur någon går förbi utanför hissens dörrar, och som bli överfallen. Canon bänder upp dörrarna och ser Scott stå över kroppen av Njord-slaven Slotts.
Scott anklagar Canon för att ha orsakat allt detta genom att spärra in honom. Isoleringen i mörkret får honom att hungra till den grad att han nu dricker blod (Scott är en växtvarelse som vanligtvis lever på solljus). Scott börjar sedan ropa på hjälp och blir nästintill osynlig. Canon inser att Scott försöker sätta dit honom för mordet på Slotts, och flyr snabbare än han någonsin sprungit förr.

Uppe på ytan går Arla, Mora och Canon och muttrar över att de missar festen därnere, när de plötsligt ser en kraftig ljuspelare ute i natten. De springer ner och informerar folk om det och de flesta tror att det är en del av festen. Folket står trollbundna över det kraftiga ljuset. Uppskattningsvis ligger det en eller två sektorer bort från Katedromen. När ljuset till slut försvinner fortsätter festen med mycket sex och droger.
Arla, Canon och Mora skyndar sig ner för att hitta Excalibur och informera om ljuset, och hittar honom till sist inne i sin kammare, fullt upptagen med att att ha sex med slaven Nage. Arla går i taket och bussar vildsvinet Ettan på Nage och skulle nog kunnat dödat henne om hon inte lyckats behärska sig till sist. Nage väser att Arla förstör planen som Frejs ledare Beträdej haft om att binda Heimdals ledare till sig med sex och droger. Arla stormar iväg för att få detta bekräftat, men det visar sig snarare vara 2 Lewis plan, inte Beträdejs.

Efter en studs tjafs och bråk lägger sig natten och lugnet över arken. Men när gryning och bakfyllan kommer smygandes hittas Frejs ledare Beträdej Gräset mördad. Hon har fått sin hals avskuren under natten, medan hon sov.

Dokumenterat av Krönikör Lea, avd Frej.

 


Dag 1076. Arkdata: Krubb 6, Kultur 2, Teknologi 16, Försvar 10. Invånare: 185 (24N, 41F, 91T, 18H, 11M)
 

 

Dagen är totalt kaotisk. Frejs ledare är död och två andra mutanter har dött efter de under sin berusning försökt dricka lysgeggan i lyktorna runt om arken.

En begravnings ceremoni görs för Beträdej, Folket i Frej låter inte hennes kropp kastas i avgrunden som man vanligtvis gör, utan hon begravs i närheten av Svampbacken för att bli ett med jorden, något som det gamla folket gjorde enligt Frejs krönikör Sorsa.
Efter begravningen så sysslar folket mest med projekt och innan kvällen faller så står bränneriet klart inne i Heimdals avdelning.
Rykten går dessutom att fyra stycken mutanter från avd Frej, nu valt att lämna arken för att försöka starta upp en egen utpost.

Endast 185 Mutanter finns nu kvar i arken. 41 Frej, 91 Tyr, 18 Heimdal, 24 Njord, 11 Mimer

Projekt BRÄNNERI avslutades, en kokare av alkoholhaltiga drycker upprättas i Heimdals område, dels för rening av vatten men även för framställning av bränsle.

Dokumenterat av Krönikör Valia, avd Tyr.