logo
inprog
Dag 1069. Arkdata: Krubb 2, Kultur 1, Teknologi 1, Försvar 8. Invånare: 206 (28N, 49F, 95T, 21H, 13M)
Tillbaka till Arken

 

De senaste dagarna har varit fruktansvärda. Det brutala mordet i arken har orsakat fullständigt kaos bland mutanterna. Alla anklagas och pekas ut som mördare. Ledarna har fått piska lugn på sina egna led och det har knappt gått att möta någon från en annan avdelning utan att det har utbrutit ett bråk.

Ovanpå detta så är svältdöden farligt nära. Jaktlaget har fortfarande inte lyckats organisera sig och kritiken mot avdelning Heimdal ökar för varje minut. Vissa viskar om att de gör detta med flit för att svälta ihjäl Tyrier och Njordingar.

Ledarna har haft ännu ett möte och beslutat att det inte räcker med att sitta och vänta på att jägarna ska lyckas fånga något, så nya projekt startades upp för att öka upp matmängden. En odling ska upprättas under kontrollerade former, så att fler ska kunna sköta matsamlandet istället för bara mutanterna från avd Frej. En svinstia ska upprättas då arken redan har en 300 kilos köttklump i form av svinet Ettan som struttar omkring. Målet är nu att fånga in en svin-hona så de kan avla fram fler små köttbitar. Krönikörerna i Mimer vill även se att arken ska ljus-sättas. Ett projekt som skrotskallar och krönikörer får bygga upp tillsammans för att skingra mörkret och förhoppningsvis hindra att fler mord kan sker.

pysenFällbyggarna återvände till sin grop tillsammans med Zonstrykaren Scott, och till deras glädje hade betet de lagt på fällan haft resultat. En liten pysbest unge hade ramlat ner i fällan. Arla Lättmjölk visar upp sina djurtämjar-färdigheter och fångar in pysbesten.

Något smyger i buskaget efter dem men de hinner inte undersöka saken närmare, förrän de hör ett skott avfyras. De följer ljudet av skottet och ytterligare två skott hiner avfyras innan de når fram till den svarta vägen. Skotten kommer uppenbart utifrån dimman, vilket avskräcker dem och de törs inte gå vidare utan vänder hemåt. På vägen hem hittar de material till att bygga pilbågar med, vilket Heimdals ledare Excalibur, har beställt.

Väl hemma i arken så rapporterar de om skottlossningen och så passar skrotskallen Canon på att börja följa de gamla kablarna som finns runt om i arken. Han gissar sig till att om de kunde stoppa in sån där ström i dem igen, så skulle lampor och annat kunna fungera igen. Frågan är vart man pumpar upp sån? Hans snokande leder dock honom ner till våning 3, där Njords ledare Lexmark hotar honom med stryk om han kommer ner dit oanmäld igen. Canon mutar Njord-slaven Olis med lite krubb för att få fram mer info om Lexmark innan han smiter tillbaka upp till våning 1.

Intervju av inblandade, dokumenterat av Krönikör Lea, avd Frej.

 

 

Dag 1070. Arkdata: Krubb 2, Kultur 1, Teknologi 1, Försvar 8. Invånare: 206 (28N, 49F, 95T, 21H, 13M)
 

zgast

Redan på morgonen sjuder arken av ryktet om att tre Heimdalare saknas. Två skickades iväg under kvällen för att se om de kunde undersöka skottlossningen och de har inte återkommit. Den tredje, Zonstrykaren Scott har försvunnit från sin bädd under natten. De letar och hittar Scott döende. Han har ensam försökt jaga ner Pysbesten, men besten hittade honom först. De lyckas nätt och jämnt rädda hans liv.

När de fått hem Scott igen går de ner mot den svarta vägen. På andra sidan vägen hänger den försvunna zonstrykaren Kalles spetsad på en påle. Det ser ut som hjärnan sprängts ur huvudet på honom, stulit all utrustning och kläder samt spetsat honom på denna påle som en varning. Den andra saknade zonstrykaren Simco finns dock inte där, men längre bort i dimman finns det fler varelser. De ser korta mänskliga varelser, helt klädda i lindor och trasor, som med ljusa nasal skrik påvisade att de upptäckt mutanterna också. Zongastarna vid fordonsblockaden

muscleKrossaren Muscle Propplös går plötsligt i bärsärk och springer över den svarta vägen, fram till den spetsade zonstrykaren och likt ett vilddjur kastar han sig över kroppen av Kalles och börjar gnaga på den. Detta blir startskottet och kastvapen och pilar börjar kastas och skjutas mellan de två grupperna. En av dem små varelserna träffas och faller, och plötsligt blir det total kaos bland dem och de flyr i alla riktningar, innan de till slut försvinner in i dimman. Mutanterna smyger försiktigt efter och hittar en barrikad av gamla fordon som blockerar vägen. I en gammal buss ligger kroppen av Simco, också med sprängd skalle och det mesta av hennes saker och kläder plundrade. Den varelse som träffades är också borta, inte ens blodspår finns kvar.

Mutanterna undersöker de fordonsvrak som står längst väggen och hittar diverse smått och gott. De hittar även ett relativt välbevarat flytfordon.
Innan de återvänder så erkänner Muscle att han var den som mördade Barbie tidigare. Han säger sig lida av ett obehagligt begär för kött och blod, och kunde inte hejda sig. Detta uppstod efter han skadats av pysbesten för några dagar sedan och blivit allt värre. Han tänker därför lämna arken så att inte fler faller offer för hans blodstörst. Han tar farväl och fortsätter ensam iväg längs den svarta vägen.

De övrigt tar med sig allt de kan bära och skyndar tillbaka till Bifrost. Arla och svinet Ettan lyckas även hitta en ätligt växt längst dikeskanten, och tar med några med rötter och allt för att försöka odla dem uppe vid arken också.

Dokumenterat av Krönikör Valia, avd Tyr.