logo
inprog
Dag 1065. Arkdata: Krubb 2, Kultur 1, Teknologi 1, Försvar 8. Invånare: 207 (28N, 49F, 96T, 21H, 13M)
Tillbaka till Arken
flygror

Under gårdagskvällens möte mellan avdelningsledarna diskuterades arkens snabbt sinande krubbförråd och hur snabbt sämre arken blev av det slitage som den utsattes för på grund av bristande underhåll. Det röstades enhälligt fram att krubb var det viktigaste bekymret och förslaget om att få jägarna mer samordnade och bilda ett jaktlag ansågs var det bästa alternativet. Personal från främst avdelningarna Frej och Heimdal gjorde gemensam sak av att utveckla jakttekniker. Dels behövdes bättre vapen och då främst skjutvapen framställas, men alternativet fällor dök också upp.

En grupp av nio mutanter begav sig till foten av Svampbacken, där marken är förhållandesvis mjuk, och började där gräva en grop för att göra en fälla. Heimdalaren Mora upptäckte något de kallade för ett flygrör, tydligen någon typ av flygande fordon som människorna hade en gång i tiden, enligt skrotskallen Canon. Fyra stycken ur gruppen gick för att undersöka vraket, bara för att attackeras av två stycken vilddjur, båda nästan lika stora som en halv mutant.
Gruppen kom undan med blotta förskräckelsen och mindre klössår, men krossaren Muscle Propplös som stod vakt utanför vraket hittade bestarnas mor… en stor best som nog vägde mer än två krossare tillsammans och med huggtänder stora som underarmen på Muscle, och klor som skar genom hans skalbagge-pansar som om det vore lera. Det såg ut som de alla skulle sluta som mat till varelsen som de i efterhand kallat för Pys-best, efter ljudet de små lät innan de anföll. Men på något sätt lyckades Arla Lättmjölk skrämma besten genom att stirra på den och i en plötslig panik började besten snurra runt, rulla sig på marken och till sist fly in i buskaget i närheten.Gruppen passade på att fly tillbaka till de andra.
När fällan var färdiggrävt, täckte de den med löv och kvistar och skyndade sig hem.

Dokumenterat av Krönikör Sorsa Hackman, avd Frej.

 

 

Dag 1066. Arkdata: Krubb 2, Kultur 1, Teknologi 1, Försvar 8. Invånare: 207 (28N, 49F, 96T, 21H, 13M)
 

 

arlaRykten säger att gårdagens försök till att organisera jägarna har varit fruktlösa. Internt tjafs om hur jakten ska gå till och de fortfarande tomma fällorna, har gjort att många funderar om det verkligen kan rädda arken från svältdöden. Användandet av svartbär har ökat i arken, vilket gör att ännu fler hellre ligger och slöar hela dagen istället för att hjälpa till med att fixa mat.

Dessutom har det börjat cirkulerat ett rykte om att ett mystiskt ljus ska ha fallit ner från himlen den natt för 1066 dagar sedan, natten då Moder Grete försvann. Troligen har ledarna tystat ner dessa rykten eftersom man inte hört något om det tidigare.

Enligt skrotskallen Köttbull så har någon skrotskalle dessutom byggt sig ett skrotvapen som skjuter kulor, varför man nu vill skjuta bort dem istället för att köpa mat?

Strax före läggdags skakades arken av det vidrigaste brottet i mannaminne. Den zonstrykande Tyriern Barbie, mördades inne på dasset i den gröna gången. Hans hals slets upp av en storväxt och blodtörstig angripare. Arla Lättmjölk och hennes 300 kg tunga vildsvin Ettan upptäckte mordet, men arkens mörker gjorde att hon inte kunde urskilja vem det var innan denne med brutal råstyrka vräkte Ettan över henne och lyckades smita. Inga spår av förövaren kunde hittas på mordplatsen då alla nyfikna trampat omkring därinne och förstört dem. Arla Lättmjölk Vem ligger bakom mordet? Var det någon utifrån eller är det någons granne eller kanske bästa vän som ligger bakom det hela?

Rykten och hörsägen insamlat av Krönikör iDill, avd Tyr.